Kuten suklaapossu alkuperäisessä ohjeessaan toteaa, tätä pohjaa voi kutsua jo täydelliseksi. Pohja on ihanan mehevä sekä kostea ja silti samaan aikaan helposti työstettävissä. Tämä on ehdottomasti paras suklaakakkupohjan ohje, jota olen itse koskaan kokeillut. Alkuperäisessa ohjeessa on käytetty tummaa suklaata, mutta käytän itse aina maitosuklaata. Valitse itsellesi parhaiten sopiva vaihtoehto. Joka tapauksessa tämä kakku on ehdottomasti kokeilun arvoinen!
Mehevä suklaakakkupohja 20-22cm:
125 g voita
50 g suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1.5 dl ranskankermaa (tai piimää)
3 munaa
1.5 dl sokeria
1.5 dl fariinisokeria
4.75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0.5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
50 g suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1.5 dl ranskankermaa (tai piimää)
3 munaa
1.5 dl sokeria
1.5 dl fariinisokeria
4.75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0.5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
Sulata voi ja suklaa. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat
yksitellen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 170 °C noin 55 minuuttia. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Anna jäähtyä.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 170 °C noin 55 minuuttia. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Anna jäähtyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti