maanantai 14. joulukuuta 2015

Laavakakku

Selailtuani aikani eri laavakakkujen reseptejä päädyin tekemään oman ohjeeni. Nämä ihanat kakut ovat uunissa vain hetken jotta sisälmys jää herkullisen juoksevaksi. Salaisuus laavakakkujen onnistumiseen löytyy siis tietenkin oikeasta paistoajasta. Jos pidät miedommasta suklaan mausta voit käyttää maitosuklaata.  Syö sellaisenaan tai tarjoile jäätelön kanssa!


Laavakakku n. 7kpl:

200g tummasuklaa
100g margariini
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Sulata margariini ja suklaa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää suklaaseos vaahtoon ja sekoita. Sekoita keskenään vehnäjauho ja suola. Lisää jauhoseos taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jos käytät pieniä uunivuokia voitele ja sokeroi vuuat. Paista  225°C. Pieni kakku n. 11 min. Korkea kakku n. 15 min. Tarkkaile kakkua ja ota uunista kun päällinen ja reuna ovat kypsyneet. Älä paista liian pitkään! Anna jäähtyä 5 min. Irrota reunat veitsellä ja kumoa kakku varovasti lautaselle. (Laita lautanen vuan päälle ja käännä ympäri.) Jos käytät muffinssivuokaa avaa vuoka varovasti ja nosta kakku lautaselle. 



Amerikan muffinssivuat ovat laavakakkuihin hyvä vaihtoehto. Jos käytät muffinssivuokia tai samankokoisia uunivuokia tulee tästä ohjeesta n. 7 kpl. Voit myös käyttää hieman isompia vuokia, mutta muista tarkkailla paistoaikaa. Ei muuta kuin herkuttelemaan!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti